Op deze plek vind je een aantal reacties van families die ik heb mogen begeleiden bij het afscheid van hun dierbare

Voor deze families heb ik uitvaarten mogen begeleiden in onder meer Amersfoort, Hoogland, Baarn, Soest, Hilversum, Leusden, Zeist, Bilthoven, Utrecht, Maarssen, Houten, Nieuwegein, Driebergen – Rijssenburg, Muiden en Weesp.

Beste Jacqueline, we willen je nog eens heel hartelijk bedanken voor al je hulp na het overlijden van onze moeder, oma en schoonmoeder. Vanaf minuut één hadden we een heel prettige klik met jou. Je dacht goed met ons mee, kon je heel goed inleven in ons en hebt ons fantastisch geïnformeerd en geholpen met het in elkaar draaien van een prachtig programma om op een goede manier afscheid te nemen van onze moeder. Wij zijn nu een week verder en er overheerst nog steeds een heel fijn gevoel over hoe alles gelopen is. Onze moeder was bij jou in heel goede handen! Liefs van ons allen!

*****

Jacqueline je bent meelevend, professioneel en werkt vanuit een perfecte balans tussen persoonlijke benadering en zakelijkheid. Maar bovenal was het de inzet van jou bij de voorbereiding van en tijdens de plechtigheid zelf. Niet voorlezen van een papiertje, maar invoelend in woorden de plechtigheid uitvoeren en daarbij innemend inspelend op gebeurtenissen tijdens de afscheidsdienst. Dat maakte het afscheid voor ons bijzonder en troostrijk.

*****

Lieve Jacqueline, we kenden jou nog niet maar hadden via onze buren over jou gehoord. Al vanaf ons eerste telefoontje wist ik, dit komt goed. En dat kwam het ook. Wat zijn wij dankbaar dat jij op ons pad bent gekomen toen in vier dagen tijd onze beide ouders overleden. Wat ben jij een lief, warm, meedenkend persoon.
Je zorgde voor rust in onze “achtbaan”. Alles klopte, hoe fijn is dat. Wij zullen nooit vergeten wat je de afgelopen weken voor ons hebt betekend. Dank, dank, dank en liefs Hans, Suzanne en Annemarie.
*****

Jacqueline kwam bij ons na het plotselinge overlijden van mijn vrouw. We hebben de afgelopen week zeer regelmatig contact gehad met Jacqueline. Afspraken die er door haar gemaakt werden kwam ze na. Ze heeft ons op een heel goede en prettige manier begeleid. Ze was er als we haar nodig hadden maar liet ons met rust als we daar behoefte aan hadden. We gaven in overleg met haar invulling aan wat wij zelf graag wilden doen. Verder regelde zij alles. Dat gaf rust. Voor en tijdens de afscheidsdienst was ze er voor ons en gaf ons een warm en welkom gevoel. In het welkom- maar ook in het dankwoord heeft ze zaken aangestipt die voor ons belangrijk zijn. Ze wist onze gevoelens mooi te verwoorden. Ook de teksten van mij en van mijn jongste zoon heeft zij op ons verzoek op een prachtige manier met de aanwezigen gedeeld. Ze heeft ons geweldig en invoelend begeleid en is een enorme steun voor ons geweest. Een van mijn zoons zei: het is niet haar vak maar haar passie. Dat merk je.

*****

Onze kinderen moeten al jong hun vader missen en ik mijn man. Wij zijn vanaf het eerste moment door Jacqueline behandeld alsof we de enige familie waren. Alles was bespreekbaar en ze dacht goed met ons mee in oplossingen bij lastigere keuzes. Als zich onverwacht een klein probleempje voordeed was er binnen 24 uur een oplossing. Ook in de avond of het weekend.

*****

Jacqueline was geweldig, wat een warm en mooi mens met het hart op de goede plek. Ze ontzorgt, ondersteunt, regelt, informeert, voert de regie voor de dag zelf. Zonder haar had ik er nu niet met zo’n goed gevoel op teruggekeken. Zeer vriendelijk, alles wat je aandraagt kan, alles mag, niets moet. Goed luisteren, geeft goed advies. Van A tot Z is alles goed geregeld. Er wordt je veel uit handen genomen waardoor je bezig kunt zijn met de dingen die er echt toe doen. Ik was in staat om mijn wensen voor ‘de dag van mijn zoon’ door te voeren zoals ik dat voor me zag. Top.

*****

Jacqueline, wat heb jij mooi verbonden… Je hebt alle sprekers en muziek zo mooi ingeleid en met elkaar verbonden, daardoor werd het echt een geheel. Je weet niet hoe belangrijk het is wat je zei over de voorbereidingen van de kleinkinderen, dat was zo waardevol.

*****

Beste Jacqueline, ik wil je heel erg bedanken hoe je ons hebt begeleid in de weg naar het definitieve afscheid van onze zus. Je hebt de juiste toon weten te vinden en een prachtig verhaal gehouden en ons de afgelopen dagen een geruststellend gevoel gegeven.
Ik wil je ook bedanken voor je extra aandacht voor mijn dochter Iduna. De impact voor zo’n 9-jarig meisje bij het verlies van haar ‘lievelingstante’ en soms wel zoals ze zelf zei haar ’tweede moeder’ is moeilijk in te schatten. Vandaag, op haar laatste schooldag voor de zomervakantie, wil ze de engel die jij hebt laten maken meenemen naar school om erover te vertellen!

*****

Jacqueline, wij vonden de gehele begeleiding van het begin tot het einde voortreffelijk.

*****

In overleg met Jacqueline is alles goed geregeld. Je hebt ons zeer fijn en persoonlijk begeleid en was een steun bij moeilijke keuzes, dat heeft ervoor gezorgd dat het afscheid geworden is wat wij graag wilden.

*****

Je hebt ons zeer persoonlijk en respectvol begeleid tijdens de aangrijpende periode na het overlijden van mijn vader, ook na de uitvaart.

*****

Jacqueline we willen je enorm bedanken voor de bijzonder goede zorg en begeleiding van de uitvaart van onze broer en zwager. Wij werden vlot en perfect geïnformeerd over allerlei zaken betreffende de uitvaart. Dit heeft ons veel tijd en inspanningen bespaard. Onze vele vragen werden snel beantwoord. Niets was jou teveel. Het was ondanks de omstandigheden een bijzonder groot genoegen om het afscheid van onze broer en zwager met jou te organiseren.

*****

Jacqueline, wij willen je graag danken voor de wijze waarop je ons hebt bijgestaan in de emoties die een gebeurtenis als deze met zich mee brengen en de wijze waarop je in overleg met ons de uitvaart voor onze vriendin naar haar wens en idee hebt uitgevoerd. Je hebt je voorstellen op een voor ons aangename wijze naar voren gebracht. Het is een mooi en sfeervol afscheid geworden samen met dominee Oechies. De keus om met de baar over het “Boslaantje” langzaam uit het zicht te gaan was voor ons roerend maar gaf ook zekerheid dat zij de goede kant opging.

*****

Jacqueline je legt alles zo goed uit en hebt de uitvaart van onze moeder uitstekend verzorgd. Met vragen konden we altijd contact opnemen. Je bent erg vriendelijk en neemt echt de tijd om iets te bespreken of uit te leggen. We voelen ons fijn en netjes behandeld.